Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Οι αλλαγές του σχολείου στο μέλλον και στο σήμερα!

Το σχολείο σήμερα προσφέρει πολλά στους μαθητές του

Το σχολείο σήμερα προσφέρει πολλά στους μαθητές του. Το δικό μας σχολείο έχει πολλούς καλούς καθηγητές που μας μαθαίνουν πράγματα και έξω από το μάθημα που θα μας χρησιμεύσουν στη ζωή. Όμως όπως κάθε σχολείο έχει και τα αρνητικά του που με δυσαρεστούν. Επομένως το σχολείο θέλει κάποιος μικρές ή μεγάλες αλλαγές για να γίνει καλυτέρα. Το κτίριο είναι παλιό αλλά ανθεκτικό, όμως οι αίθουσες χρειάζονται βάψιμο, πολλά τζάμια άλλαγμα και καινούριες κουρτίνες. Το διδακτικό υλικό που έχουμε έχει δυσκολέψει πολύ, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο. Τα βιβλία (όχι όλα) δεν διατυπώνουν σωστά αυτό που θέλουν να πουν και οι μαθητές μπερδεύονται. Επίσης, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους όμως έχουν πρόβλημα με τους μαθητές ή με το βιβλίο. Κάποιοι όμως, αν και μορφωμένοι αυτά που ξέρουν δεν τα λένε σωστά και δυσκολεύουν το μάθημα.


Αργότερα, στο μέλλον το σχολείο πιστεύω και θέλω να έχει αλλάξει. Οι διαστάσεις του κτιρίου θα ήθελα να έχουν μεγαλώσει ώστε να αυξηθούν οι τάξεις και να μειωθεί ο αριθμός των παιδίων σε κάθε μία. Ακόμα, το περιβάλλον μάθησης πρέπει να αλλάξει και στις αίθουσες να υπάρχουν υπολογιστές για να βρίσκουν πληροφορίες και να καλυτερεύουν τις συνθήκες του μαθήματος. Ταυτόχρονα να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρος που θα τρώμε. Η διδακτική ύλη να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μαθητών. Επίσης οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι καθοδηγητές της αυτοδιδασκαλίας των μαθημάτων.

Επομένως το σημερινό σχολείο μας θέλει κάποιες αλλαγές και εύχομαι το μελλοντικό σχολείο μας να είναι έτσι όπως το έχω ονειρευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου