Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ποιός είναι ο ιδανικός μαθητής;

Αυτή η φράση είναι κάτι σχετικό . Κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός με τη δική του προσωπικότητα και τρόπο σκέψης. Όποιον μαθητή και να ρωτήσουμε λίγο πολυ θα περιγράψει τον εαυτό του.

Για μένα ο ιδανικός μαθητής είναι αυτός που πρώτα πρώτα συμμετέχει ενεργά στο μάθημα. Δηλαδή, σηκώνεται στο πίνακα, απαντά στις ερωτήσεις και κάνει διάλογο με το καθηγητή, όταν βέβαια το θέλει και ο καθηγητής. Επίσης, πρέπει να είναι ήσυχος, να προσέχει στο μάθημα και να είναι συνεπής. Πρέπει κάθε μέρα να έχει όλα τα βιβλία του μαζί με τα τετράδια του. Άλλωστε, αν ένας μαθητής δεν έχει τα βιβλία του, είναι αδύνατον να προσέχει και να συμμετέχει στο μάθημα, καθώς αυτά αποτελούν τα κύρια εργαλεία του μαθήματος.






Όταν ο μαθητής δεν προσέχει στο μάθημα προκαλεί φασαρία,για να ασχοληθεί με κάτι ώστε να μην βαρεθεί.Αυτό ενοχλεί τόσο τον καθηγητή, όσο και τους υπόλοιπους μαθητές. ΄Ομως, δεν φταίει πάντα ο μαθητής.

Πρέπει ο κάθε δάσκαλος να βοηθά, ώστε το μάθημα να μην είναι βαρετό και να εμπνέεται απο ένα << πνεύμα >> δημιουργικότητας. Έτσι κάθε μαθητής θα είναι δημιουργικός και δε θα βαριέται. Τέλος, πρέπει να έχει θάρρος και να μη ντρέπεται για τις εργασίες του.Πρέπει κάθε μαθητής να λέει άφοβα αυτό που έχει γράψει. Να μην τον ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων γι‘αυτό.

ντρέπεται για τις εργασίες του. Πρέπει κάθε μαθητής να λέει άφοβα αυτό που έχει γράψει. Να μην τον ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων γι‘αυτό.